logo
RNTV Live

Pe brațul Chilia al Dunării a fost descoperită o mină marină! Scafandirii au fost trimiși să o distrugă

NDQwJmhhc2g9YmFjZmZiMGRkODNhZjZjZjgxMTUyNmM0N2QyOGRjYzA.thumb_
Constantin Corina

„În acest moment, echipajul pirotehnic a identificat obiectul în dreptul km fluvial 113-114, iar împreună cu un echipaj al Poliţiei de Frontieră asigură măsuri de monitorizare şi prevenire a unor evenimente până la ajungerea unei echipei de scafandri pirotehnicieni din cadrul Ministerului Apărării Naţionale care urmează să identifice obiectul şi să stabilească dacă este vorba de o mină marină istorică ori un altfel de obiect”, a transmis ISU Delta.

Echipa pirotehnică a ISU Delta acționează pe brațul Chilia al Dunării, unde a fost identificat un obiect sferic asemănător unei mine marine, la km 113, lângă satul Pătlăgeanca. ISU Delta a fost alertat dimineața, la ora 9:00, iar echipa pirotehnică a fost mobilizată pentru intervenție.

„Recomandăm pe această cale ca toţi conducătorii de ambarcaţiuni să respecte indicaţiile autorităţilor prezente la faţa locului şi să reducă viteza de deplasare”, a adaugat ISU Delta.

Potrivit primelor informații, mina ar putea fi de la Al Doilea Război Mondial. Poliția de Frontieră a interzis trecerea navelor în zona respectivă de pe Brațul Chilia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor