logo
RNTV Live

Preferințele electoratului ploieștean la ora actuală! Rezultatul sondajului CURS

Fond alegeri
Erika Stoica

Potrivit unui recent sondaj CURS, desfășurat în perioada 2-9 aprilie, Andrei Voloșevici (PSD) ar câștiga cu lejeritate alegerile pentru Primăria Ploiești, obținând 46% din intențiile de vot. În schimb, contracandidatul său, Bogdan Nica (PNL), se clasează pe locul secund, cu 26%. George Botez (AUR) ocupă locul trei cu 13%, urmat îndeaproape de Răzvan Enescu (Alianța Dreapta Unită) cu 11%. Restul candidaților – Mihai Polițeanu (Independent) și Simona Dolniceanu (România în acțiune) – se situează sub pragul de 3%.

În privința Consiliului Județean Prahova, sondajul reflectă o preferință clară pentru Virgil Nanu (PSD), cu 43% din voturi. Iulian Dumitrescu (PNL) este devansat cu mult, obținând doar 18%. George Ionescu (Alianța Dreapta Unită) se clasează pe locul trei cu 17%, iar George Axinia (AUR) și Mihai Neagu (Independent) urmează cu 16%, respectiv 3%.

Analiza se extinde și asupra alegerilor pentru Consiliul Local al Municipiului Ploiești, unde PSD domină cu 40% din voturi, în timp ce PNL se clasează pe locul secund cu 20%. AUR și Alianța Dreapta Unită se află la o distanță considerabilă, cu 13%, respectiv 12%. Alte formațiuni politice cum ar fi PUSL și SOS România au cote mai modeste.

Sondajul, realizat pe un eșantion reprezentativ de 1067 de persoane în vârstă de 18 ani și peste, indică o marjă maximă de eroare de +/-3%. Metoda de culegere a datelor s-a desfășurat față în față, la domiciliul respondenților, între 2-9 aprilie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor