logo
RNTV Live

Președintele Iohannis a semnat legea care impune restaurantelor, cantinelor și firmele de catering să furnizeze gratuit apă potabilă

apa-calda-
Constantin Corina

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, 12 aprilie, Legea pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 7/2023 privind calitatea apei destinate consumului uman.

După publicarea în Monitorul Oficial, actul va obliga restaurantele, cantinele și chiar serviciile de catering să ofere clienților apă potabilă de la robinet în mod gratuit. Românii vor putea beneficia astfel de acces gratuit la apă în orice local de alimentație publică.

Conform modificării aduse articolului 16, alineatul (4), litera d), textul va fi următorul: oferirea gratuită de apă potabilă prin rețeaua publică, pentru clienții din restaurante, cantine și servicii de catering.

Mai mult decât atât, cei care ridică personal comenzile din locația unde este pregătită mâncarea vor putea solicita și ei apă gratuită, în conformitate cu prevederile legii.

Pentru a fi pusă în aplicare, legea mai trebuie să fie publicată în Monitorul Oficial.

„Pentru promovarea utilizării apei potabile furnizate la robinet, unităţile administrativ-teritoriale şi furnizorii de apă vor implementa următoarele măsuri: creşterea gradului de conştientizare cu privire la cele mai apropiate echipamente de exterior sau de interior prin care se furnizează apă potabilă; lansarea de campanii de informare a cetăţenilor cu privire la calitatea apei potabile furnizate prin reţeaua de distribuţie prin furnizorii de apă, în colaborare cu direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi cu unităţile administrativ-teritoriale; încurajarea furnizării apei potabile în administraţii şi clădiri publice prin montarea de dozatoare conectate la reţeaua publică de aprovizionare cu apă; furnizarea gratuită a apei potabile prin reţeaua de distribuţie pentru consumatorii din restaurant, cantine şi servicii de catering”, prezină legea, conform Ziare.com.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor