logo
RNTV Live

Salvamontiștii dovedesc din nou că munca lor nu constă în plimbări pe munte! Salvamont Zarnesti a desfășurat cea mai grea intervenție pe data de 9 decembrie

409338706_763627249125655_4826665521289072511_n
Constantin Corina

În data de 9 decembrie, în jurul orei 17:20, organizația a fost solicitată prin Serviciul Unic 112 să intervină în cazul unei persoane de sex feminin, originară din Mexic.

Aceasta se afla singură pe traseul marcat Triunghi Roșu – Ciorânga Mare și a alunecat într-o zonă expusă, suferind o accidentare gravă.

Având în vedere circumstanțele cazului, Salvamont Zārnești a fost pus în fața uneia dintre cele mai dificile intervenții din ultimii 10 ani, având de-a face cu condiții de iarnă, intervenția desfășurată pe timp de noapte, terenul extrem de expus și problemele medicale ale victimei.

Echipa Salvamont Zārnești, formată din 13 membri, a depus eforturi considerabile, lucrând timp de 16 ore. Intervenția s-a încheiat în dimineața zilei de 10 decembrie, în jurul orei 10:30.

Acest incident aduce în atenție unele fraze care au devenit virale în mass-media cu privire la statutul salvatorilor montani, sub aspectul legislației:

  • Salvatorii montani nu au o meserie periculoasă; ei doar se plimbă pe munte și petrec timp în natură.
  • Salvatorii montani nu necesită consiliere psihologică, nu merită sporuri, și nici să iasă mai repede la pensie, deoarece nu au contact cu situații și imagini care i-ar putea afecta emoțional, și nu există uzură fizică și psihică în urma activității lor zilnice.
  • Serviciile Salvamont ar trebui să reducă numărul de salvatori montani pentru a îndeplini condițiile legale și pentru a reduce deficitul bugetar.

Se recomandă prudență în alegerea traseelor montane și utilizarea echipamentului tehnic adecvat în sezonul hibernal. De asemenea, se atrage atenția asupra riscurilor asociate cu plecarea neînsoțită în excursii montane.

‎IMAGINI(salvamont Zarnesti)

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor