logo
RNTV Live

Se interzice vapatul în spațiile publice! Anunțul a fost făcut public astăzi de către Klaus Iohannis

bigstock-Man-Smokes-New-Vape-Pod-System-326503660-scaled
Constantin Corina

Pentru a reduce expunerea copiilor și tinerilor la produsele de tutun, actul normativ promulgat de șeful statului extinde interdicția comercializării prin automate și interzice vânzarea către persoanele sub 18 ani pentru țigările electronice, flacoanele de reumplere pentru țigări, și dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului.

De asemenea, instituțiilor de învățământ li se impune obligația de a introduce în regulamentele proprii măsuri coercitive aplicate elevilor care încalcă prevederile privind vânzarea, deținerea și utilizarea tuturor formelor de produse care conțin tutun, țigări electronice și dispozitive electronice pentru încălzirea tutunului în incinta acestora. În plus, se asigură preluarea definițiilor țigării electronice și a flaconului de reumplere a țigării electronice, conform legislației europene.

„Introducerea pe piaţă a (pouch-urilor) pliculeţelor cu nicotină pentru uz oral care nu respectă prevederile prezentei legi este interzisă. Nivelul de nicotină conţinut în fiecare pouch nu poate depăşi valoarea de 20 mg/pliculeţ”.

Conform legii, fumatul este interzis în toate spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă, în mijloacele de transport în comun și în locurile de joacă pentru copii. Cu toate acestea, spațiile de deținere în care sunt cazate persoanele private de libertate reprezintă excepția de la aceste prevederi.

„Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. De la prezentele prevederi fac excepție spațiile de deținere în care sunt cazate persoanele private de libertate”, se arată în comunicat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor