logo
RNTV Live

SUMAL 3.0-Mircea Fechet oferă noi informații despre noua versiune a sistemului

436414309_955984246527579_8638741370956378335_n
Constantin Corina

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor anunță că SUMAL va beneficia de servicii de analiză în timp real, bazate pe inteligență artificială!

Continuăm să ne protejăm pădurile, cu cele mai moderne tehnologii pe care le avem la dispoziție. În acest fel, nimeni nu-și va mai permite să încarce orice în SUMAL, pentru că fiecare informație va fi verificată cu instrumente moderne.– transmite Mircea Fechet.

Mircea Fechet a prezentat rezultatele unui proiect pilot de analiză avansată a datelor disponibile în aplicația SUMAL 2.0 pentru luna noiembrie 2023.

Rezultatele l-au adus la decizia de a pregăti achiziția de servicii de analiză în timp real bazată pe inteligență artificială a fiecărui transport în parte declarat în SUMAL.

Din cauza vulnerabilităților existente se va începe lucrul la versiunea de SUMAL 3.0 pentru ca pădurea să fie supravegheată cât mai calitativ.

Ne dorim ca SUMAL 3.0 să elimine orice vulnerabilitate constatată şi să pregătească aplicaţia pentru viitoarele tehnologii inovative şi noile cerinţe operaţionale.Chiar astăzi vom pune în consultare publică textul Ordonanţei de Urgenţă pentru dezvoltarea noii versiuni. Este important să precizăm că noua versiune nu înseamnă, ca şi în cazul sistemului SUMAL 2.0, o variantă construită de la zero, ci vom implementa o arhitectură informatică adaptată, cu tehnologie la zi. – a adăugat ministrul legat de noua versiune pe data de 8 aprilie.

  • SUMAL 2.0 este un sistem informatic al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor care permite urmărirea materialelor lemnoase din România.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor