logo
RNTV Live

200 de persoane au ieșit în Piaţa Victoriei pentru a aduce dreptate în modul în care se judecă dosarul accidentului din 2 Mai!

MCZoYXNoPTA1Y2QwMDEyMWU2NTJiMmY2NGE1MGM5MjRiZDE4M2Zh.thumb
Constantin Corina

Aproximativ 200 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei, criticând modul în care se judecă dosarul accidentului de la 2 Mai

Aproximativ 200 de manifestanţi s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva modului în care este judecat procesul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a provocat accidentul din 2 Mai. Îmbrăcaţi în alb și purtând pancarte cu mesaje precum „Cel mai iubit dintre pământeni este acum înger. Îţi vom face dreptate”, Corupţia ucide” şi „Greşeala se plăteşte”, aceștia au aprins lumânări în memoria victimelor accidentului.

Evenimentul, organizat de asociaţia „Tânărul de azi, schimbarea de mâine”, a început la ora 19:00 și a avut drept scop atragerea atenției asupra presupusei nedreptăţi în desfășurarea procesului. Organizatorii susțin că justiția nu este de partea lor și că statul român trebuie să ofere cetățenilor săi siguranță pe străzi.

Ei au făcut apel la solidaritate și au cerut sprijin pentru a obține dreptate pentru victimele accidentului, subliniind că judecătorii ar trebui să acționeze în interesul public și să aplice legea în mod echitabil. Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. În ciuda acuzațiilor grave, la termenul din 14 martie a fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, ceea ce presupune reducerea pedepsei cu o treime.

La termenul din 4 aprilie, Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat. Părinții victimelor au acuzat comportamentul judecătoarei din dosar, Ioana Ancuța Popoviciu, declarând că aceasta a manifestat un comportament nepotrivit și neprofesional în sala de judecată. Inspecția Judiciară s-a sesizat în acest caz, urmând să investigheze aspectele semnalate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor