logo
RNTV Live

Astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a Fraților și Surorilor

frati e abbraccio-001
Constantin Corina

În diverse țări din întreaga lume, pe data de 10 aprilie este celebrată Ziua Fraților și a Surorilor (Siblings Day), o sărbătoare dedicată relației speciale dintre frați și surori

În Statele Unite, această sărbătoare este cunoscută sub numele de Ziua Națională a Fraților și Surorilor (National Siblings Day). Scopul ei este să continue tradiția celebrării legăturilor de familie și de rudenie, consolidând relațiile dintre persoanele apropiate, cum ar fi cele dintre frați și surori.

Ziua Fraților este sărbătorită în anumite părți ale Statelor Unite și Canada pe 10 aprilie, iar ca Ziua Fraților și Surorilor pe 31 mai în Europa, conform www.nationaldaycalendar.com. Această zi onorează relația dintre frați și surori de toate vârstele. În ciuda popularității sale, spre deosebire de Ziua Mamei și de Ziua Tatălui, aceasta nu este recunoscută la nivel federal în Statele Unite. Cu toate acestea, Fundația Ziua Fraților depune eforturi pentru a schimba acest aspect.

Începând din 1998, guvernatorii a 49 de state au emis oficial proclamații pentru a recunoaște Ziua Fraților în statul lor. Această sărbătoare este de asemenea marcată în India, unde festivalul hindus Raksha Bandhan, cel mai vechi festival din această categorie, celebrează, de asemenea, legătura dintre frați și surori.

Cu această ocazie, ne exprimăm felicitările către toate familiile cu mai mulți copii și către toți frații și surorile!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor