logo
RNTV Live

BNR lansează 3 monede aniversare, cu tema “200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu”. Cea din aur costă 15.600 de lei

NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9YTQ2YmQ5OTI0NjNjOWZlOWYxOTE2NGFhNTQyOWExZDU=.thumb
Constantin Corina

BNR lansează o monedă din aur, argint și tombac cuprat pentru “200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu”

Banca Națională a României (BNR) marchează ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu printr-o emisiune numismatică de colecție. Această emisiune cuprinde trei monede aniversare, fiecare având caracteristici distincte și unice.

Moneda din aur prezintă pe avers o imagine de epocă a casei părintești a lui Avram Iancu, însoțită de inscripția “ROMANIA”, valoarea nominală “500 LEI”, stema României și anul de emisiune “2024”. Reversul comun al monedelor din aur, argint și tombac cuprat redă portretul, numele și semnătura lui Avram Iancu, împreună cu anii în care a trăit, “1824-1872”.

Moneda din argint și cea din tombac cuprat au design similar pe avers, cu imaginea casei părintești a lui Avram Iancu și aceleași inscripții specifice.

BNR a aprobat un tiraj maxim de 1.000 de piese pentru moneda din aur și de 5.000 de piese pentru fiecare dintre monedele din argint și tombac cuprat. Aceste monede sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză, cu semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Prețurile de vânzare pentru monedele de colecție sunt următoarele: 15.600,00 lei pentru moneda din aur, 490,00 lei pentru cea din argint și 190,00 lei pentru cea din tombac cuprat, toate prețurile fiind exprimate exclusiv TVA. Aceste monede au putere circulatorie pe teritoriul României și pot fi achiziționate prin sucursalele regionale ale BNR.

Pentru mai multe informații despre achiziționarea acestor monede aniversare, puteți accesa site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor