logo
RNTV Live

Celebrul designer de modă al vedetelor, Roberto Cavalli a murit la vârsta de 83 de ani

download
Constantin Corina


La vârsta de 83 de ani, unul dintre cei mai buni designeri ai industriei modei, Roberto Cavalli, a plecat dintre noi

Acesta fost un pionier în industria modei, inovând cu blugii elastici și brevetând tehnica imprimării pe piele, care a devenit populară și în marile case de modă franceze, precum Hermes și Pierre Cardin.

Inspirat de o întâmplare întâmplare din tinerețea sa, când a început să picteze pe un tricou, Cavalli a construit un imperiu al modei, cu rochii hippie, printuri animaliere și blugi uzati, adorat de vedete precum Sophia Loren, Madonna și Beyoncé, dar considerând-o pe Naomi Campbell ca fiind marea sa musă.

Cavalli lasă în urma sa șase copii, cel mai mic, Giorgio, având puțin peste un an. Chiar dacă în 2015 și-a vândut casa de modă istorică unui magnat din Emirate, produsele brandului său, inclusiv hainele, pantofii, ceasurile și parfumurile, continuă să fie vândute în peste 50 de țări, inclusiv în România.

Vestea trecerii sale în neființă a fost întâmpinată cu tristețe de către Victoria Beckham și Adriana Lima, care au transmis mesaje de adio pe Instagram. Rivalul său, Giorgio Armani, a postat și el un omagiu pe rețelele de socializare, exprimându-și respectul pentru Cavalli, chiar dacă viziunile lor despre modă au fost total diferite.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor