logo
RNTV Live

COOPERARE POLIȚIENEASCĂ PENTRU COMBATEREA CRIMINALITĂȚII

politia-romana
Erika Stoica

Cooperarea internațională dă roade! Polițiștii români și partenerii din statele membre Schengen au reușit să depisteze 716 persoane, 64 de autovehicule și 49 de documente în perioada 5-11 aprilie 2024. Aceste rezultate sunt rezultatul eforturilor susținute și al schimbului eficient de informații între agențiile de aplicare a legii.

În cadrul operațiunii, polițiștii români au localizat 536 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen (S.I.S.), au pus în aplicare 23 de mandate europene de arestare și au depistat numeroase alte persoane căutate pentru diverse infracțiuni. De asemenea, au fost confiscate 33 de documente și 61 de autovehicule căutate de partenerii din statele Schengen.

Pe de altă parte, partenerii străini au identificat 180 de persoane căutate de autoritățile române și au descoperit documente și vehicule căutate în vederea indisponibilizării sau folosirii ca probe în procedurile penale.

Aceste rezultate remarcabile vin în contextul aderării României la Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, care a simplificat procedurile de control la frontierele țării. Astfel, cooperarea transfrontalieră și schimbul de informații rămân cruciale în combaterea criminalității la nivel european.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor