logo
RNTV Live

De astăzi pe Calea Victoriei se începe programul ”Străzi deschise, București – Promenadă urbană”! Ce restricții de circulație vor fi?

432936721_742992731341767_5189436217661052406_n
Constantin Corina

”Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, cel mai amplu proiect outdoor organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, în calitate de operatori zonali, transformă, începând din 6 aprilie, arterele aglomerate ale Capitalei în spații pietonale temporare.

Evenimentul, vizitat anul trecut de peste un milion de participanți, se va desfășura în perioada 6 aprilie – 13 octombrie 2024, iar în zonele temporar pietonale instaurate pe parcursul celor 7 luni în diverse puncte centrale și în cartierele Bucureștiului vor avea loc diverse momente artistice sau activități sportive“, anunţă Primăria Bucureşti.

De la spectacole de teatru și demonstrații de dans, până la concerte stradale live și ateliere de creație pentru copii, expoziții, activități sportive și zone de joacă, „Străzi deschise” #4 transformă spațiul urban într-o scenă deschisă pentru expresia artistică și oferă zone de relaxare și plimbare pentru locuitorii de toate vârstele ai Capitalei.

În primul weekend, 6-7 aprilie 2024, Calea Victoriei va fi închisă circulației auto între orele 10:00 și 22:00, pe segmentul de la Piața Victoriei până la intersecția cu strada Gheorghe Manu și pe segmentul de la Bulevardul Dacia până la Splaiul Independenței, fără a afecta intersecțiile.

Locuitorii Bucureștiului sunt invitați să redescopere frumusețea și diversitatea arhitecturală a orașului și să se bucure de momentele artistice programate care vor avea loc începând cu ora 17:00 pe traseul pietonal.

Restricții de trafic

Calea Victoriei | În weekendul 6-7 aprilie 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Foto: Primăria Municipiului Bucureşti

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor