logo
RNTV Live

Drogul ,,Zombi” care a provocat o criză de sănătate în America a ajuns și în Europa!

droguri-fenomen-cocaina-heroina-dependenta-diicot-traficanti-640×400
Constantin Corina

Un tranchilizant puternic pentru animale care a cauzat probleme în orașele din SUA a „pătruns” acum piața ilegală a drogurilor din Marea Britanie.

Substanța xilazina, cunoscută și sub numele de „Tranq” sau „drogul zombi” datorită efectelor sale asupra utilizatorilor, a fost anterior clasificată de Casa Albă drept „o amenințare emergentă pentru națiune”.

Substanța psihoactivă, deși este utilizată ca tranchilizant pentru animale mari, poate provoca răni severe și dureroase în cazul consumului de către oameni, care pot avea consecințe grave precum necesitatea amputării sau chiar decesul.

Dr. Caroline Copeland, autor principal al King’s College, a spus: „Știm acum că xilazina a pătruns pe piața ilegală a drogurilor din Marea Britanie.”

„Acesta este motiv de alarmă, deoarece o populație mult mai largă de oameni care consumă droguri dincolo de consumatorii de heroină va fi expusă daunelor acesteia. De asemenea, știm că majoritatea oamenilor care cumpără heroină nu vor intenționa să cumpere xilazină și această combinație crește riscul de supradozaj.”

Sky News a raportat cele mai recente date din 20 de state din SUA și Districtul Columbia au arătat că procentul lunar de decese asociate cu fentanil în care a fost găsită xilazina a crescut de la 2,9% la 10,9%.

Termenul „drogul zombi” este folosit în mod colocvial pentru a descrie efectele sedative și halucinogene extreme pe care le poate produce xilazina atunci când este administrată de oameni. Poate face ca o persoană să pară lipsită de răspuns fizic sau „zombificată” din cauza sedării puternice și a lipsei de coordonare pe care o induce.

MailOnline a spus că putrezește pielea utilizatorilor din interior, provocând răni deschise.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor