logo
RNTV Live

Elevii vor avea la dispoziție din toamnă Facultate de Gaming! Aceasta este prima din România de acest gen

Video-game-developer
Constantin Corina

În România, în acest an, adolescenții pasionați de jocuri video vor avea șansa de a se înscrie la o facultate specializată în gaming, oferindu-le oportunități unice.

Conform Observator News, Laura Lăzărescu, CEO program de facultate spune: Studenţii învaţă  cum să facă jocuri video. Vom începe cu 3 programe. Cei trei piloni esenţiali atunci când dezvolţi un joc. avem un program pe partea de inginerie, este vorba de programare, ei sunt cei care vor coda întreaga experienţa pe care un jucător o are. Al doilea se uită la zona de design, ei fac poveste jocului. Şi apoi avem partea de artă şi animaţie . Diploma pe care tu o primeşti la final este una internaţională, de la una dintre cele mai bune universităţi din lume pe partea asta de dezvoltare de jocuri

Facultatea va oferi programe de învățare care acoperă aspectele esențiale ale dezvoltării de jocuri video, de la inginerie și programare la design și animație. Studenții vor avea oportunitatea de a-și dezvolta competențele necesare în această industrie în continuă schimbare.

  • Diploma obținută la finalul programului este recunoscută internațional și oferă șanse reale de angajare într-o industrie în plină expansiune.

Admiterea la facultatea de gaming va avea loc în toamnă, iar pasiunea și determinarea vor fi factorii cheie în selecția candidaților.

Radu Ziemba este fondator studio de jocuri video si consideră că:  Cel mai mult înveţi jucâdu-te. Industria e destul de mare. Partea frumoasă acum e că există şi roluri de business, există şi roluri de management, există şi roluri pe partea de tehnică, şi pentru artişti

Admiterea începe în toamnă, iar nota minimă pe care viitorii candidați trebuie să o obțină la examenul de Bacalaureat este 7,5.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor