logo
RNTV Live

Google a fost de acord să ștergă miliarde de înregistrări private de navigare și să se supună unor restricții privind puterea sa de a urmări utilizatorii

GooglePrint
Constantin Corina

Google a consimțit să șteargă miliarde de înregistrări pentru a rezolva un proces în care se afirma că a monitorizat în secret utilizarea internetului de către persoane care credeau că navighează privat în modul incognito al browserului său Chrome

Utilizatorii au susținut că analizele, cookie-urile și aplicațiile Google permiteau unității Alphabet să urmărească necorespunzător persoanele care setau browserul Google Chrome în modul “incognito” și alte browsere în modul de navigare “privat”.

„Suntem încântați să soluționăm acest proces, despre care am crezut întotdeauna că este lipsit de fond”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google, Jorge Castaneda, într-o declarație, menționând că compania nu va plăti nicio despăgubire.

Reclamanții au afirmat că aceasta a dus la crearea unei “banci de informații inexplicabile” de către Google, permițându-i să afle despre căutările lor online, prietenii lor, preferințele alimentare, hobby-urile, obiceiurile de cumpărături și “cele mai intime și potențial jenante lucruri”.

„Rezultatul este că Google va colecta mai puține date din sesiunile de navigare private ale utilizatorilor și că Google va câștiga mai puțini bani din date”, au scris avocații reclamanților.

„Suntem limitati în ceea ce privește cât de puternic putem comercializa Incognito, deoarece nu este cu adevărat privat, necesitând astfel un limbaj cu adevărat neclar, de acoperire, care este aproape mai dăunător”, i-a scris directorul general de marketing al Google, Lorraine Twohill, directorului general, Sundar Pichai, în 2019.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor