logo
RNTV Live

În comuna Lipovu a fost sărbătorită cum se cuvine Ziua Romilor!

ffdf2002-c371-479c-a4ff-b84fd02e7922-1120×840-1
Constantin Corina

Asociația pentru Integrare Socială a Minorităților a sărbătorit Ziua Romilor într-un mod special, prin organizarea unui eveniment în comuna Lipovu din județul Dolj!

„Ne dorim să creăm un spațiu sigur și incluziv pentru toți membrii comunității romilor, unde împreună putem face schimbări pozitive. Fiecare contribuție contează și doar prin unitate putem construi un viitor mai bun pentru toți. Am fost chiar fericit pentru cum au perceput această sărbătoare romii, în special cei cu stare sociaă mai precară. Scopul asociației este să ne unim și să muncim pentru condiții mai bune pentru comunitatea noastră.” a transmis Florian Bogdan Dumitru.

  • Scopul activității desfășurate de Asociația pentru Integrare Socială a Minorităților (AISM) este de a susține și îmbunătăți condițiile de trai pentru membrii comunității de etnie romă. Astfel, principalele obiective ale AISM vizează îngrijirea sănătății, promovarea educației și furnizarea de sprijin pentru romi.

Ziua Romilor

Ziua Romilor este o sărbătoare care marchează contribuția și cultura romilor sau a populației rome din întreaga lume. Această zi este recunoscută la nivel internațional și are ca scop să promoveze respectul, înțelegerea și conștientizarea drepturilor și contribuțiilor romilor la societate.

Această dată este asociată cu primul Congres Mondial al Romilor, care a avut loc la Londra în 1971 și care a avut un impact semnificativ în consolidarea comunității rome și în promovarea drepturilor acestora.

Foto: gds.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor