logo
RNTV Live

În Gorj se efectuează razii la depozitele de deșeuri periculoase

depozit-gj-1269×840
Constantin Corina

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Inspectoratul de Poliție Județean Gorj au desfășurat verificări în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului la o societate comercială din Târgu Jiu

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că administratorul unei societăți comerciale din Târgu Jiu, în vârstă de 45 de ani, a achiziționat în luna martie a anului 2024 un total de 31.550 de kilograme de azotat de amoniu, un îngrășământ chimic. Acesta a fost depozitat necorespunzător, în aer liber, expus direct acțiunii soarelui, în zone neprotejate din incinta punctului de lucru, încălcând fișa de securitate a produsului.

În urma inventarierii pentru stabilirea stocului real, s-a constatat că există o cantitate de 31.550 de kilograme de azotat de amoniu, care a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor și urmează să fie transferată imediat într-un depozit al societății care respectă condițiile de siguranță.

Un dosar penal a fost întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de nesupravegherea și neasigurarea depozitelor de deșeuri și substanțe periculoase, precum și pentru nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecție a plantelor numai în ambalaje și în locuri protejate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor