logo
RNTV Live

Pompierii militari au gestionat peste 4.600 de situații de urgență în primul weekend al lunii aprilie

incendiu Băicoi
Erika Stoica

În prima parte a lunii aprilie, pompierii militari din întreaga țară au intervenit rapid și eficient în peste 4.600 de situații de urgență, oferind asistență și protecție comunităților afectate.

Cea mai mare parte a acestor misiuni a fost dedicată acordării de prim ajutor, cu peste 3.800 de persoane asistate medical de către echipele SMURD.

În plus, salvatorii au intervenit în peste 520 de situații pentru protejarea bunurilor și comunităților, iar incendiile au reprezentat o altă preocupare majoră, cu peste 290 de focuri stinse la nivel național, dintre care peste jumătate au fost incendii de vegetație, afectând peste 844 de hectare de teren.

De asemenea, echipele de descarcerare au acționat în 18 situații de accidente rutiere, extrăgând victimele blocate în autoturisme și oferind asistență medicală de urgență.

Mulțumită răspunsului prompt și eficient al pompierilor militari, 22 de persoane aflate în situații critice au fost salvate.

În scopul protejării populației, au fost transmise 9 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT, cu privire la prezența animalelor periculoase în județele Argeș, Brașov, Buzău, Covasna și Mureș.

Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, este bine să fițiinformați și să știți cum să reacționați. Accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați gratuit aplicația mobilă DSU din App Store sau Google Play pentru informații utile și sfaturi practice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor