logo
RNTV Live

Protest în fața unității de primiri Urgențe a Spitalului Județean din Ploiești/VIDEO

d8ec1bac-9487-44e2-8116-09f852a7ddc7
Erika Stoica

Peste 80 de cadre medicale, afiliate sindicatului “Solidaritatea Medicală” au protestat miercuri, la prânz, în fața unității de primiri Urgențe a Spitalului Județean din Ploiești. Printre revendicări se numără creșterea veniturilor salariale reale, indexarea veniturilor salariale cu nivelul inflației, dar și condițiile de muncă în care își desfășoară activitatea. Cat timp a avut loc manifestarea au fost asigurate urgentele în cadrul instituției.

Această acțiune de protest exprimă susținerea participanților pentru revendicările legitime ale angajaților din sănătate, cele mai importante solicitări vizând creșterea veniturilor salariale reale, indexarea veniturilor salariale cu nivelul inflației, recompensa echitabilă pentru participarea la asigurarea continuității serviciilor medicale și desfășurarea activității în diferite condiții de muncă, eliminarea gravelor inechități salariale, accentuate prin ultimul act normativ în domeniul salarizării (OUG nr. 19/2024).

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor