logo
RNTV Live

Adrenalina și distracția sunt la ele acasă pe pista de karting. Beneficiile nu sunt de neglijat: dezvoltă reflexele, gândirea și ajută la arderea caloriilor

Karting 3
Constantin Corina

Pista de karting este una dintre cele mai căutate forme de distracție în zilele noastre, kartingul aduce și alte beneficii, cum ar fi dezvoltarea reflexelor, a gândirii rapide, a curajului și a disciplinelor de conducere, și nu în ultimul rând, ajută la arderea caloriilor

Fiecare cursă începe cu un instructaj detaliat.

Emanuel, instructor: “Când intrăm în kart, pășim cu piciorul stâng pe triunghi, apoi piciorul drept și ne așezăm jos. Apoi, veți apăsa frâna fără accelerație și veți ridica butonul roșu. Kartul s-a activat, iar voi veți pleca pe rând, la semnalul meu.”

Cei mai experimentați piloți privesc kartingul ca pe o competiție. Acești frați se întrec pe pistă de jumătate de an.

Fratele mai mic: “Eu sunt mai ușor așa, contează și kilogramele la karting. Mă simt foarte bine. Trebuie să am simț de răspundere, mai ales pe pistă trebuie să fii atent să nu te trântești și să ai o reacție bună când celălalt frânează.”

Kartingul oferă relaxare și adrenalină la cote maxime. Cei mai experimentați piloți sunt, de obicei, tinerii.

Tânăr: “Am revenit pentru că e o atmosferă foarte plăcută. Mă simt ca un adevărat pilot. Sunt fericit. Nu ating o viteză foarte mare, dar senzația este super. Este pură adrenalină, este minunat.”

Tânăr: “Pentru relaxare vin de două ori pe săptămână. Poate că fac vreo 30 de kilometri, sau poate doar 20 sau 10, dar în imaginația mea simt că fac 100 și iau fiecare curbă în mod perfect.”

Angela Bertea, reporter : “La fiecare curbă, simți adrenalina parcursând întregul corp. Este senzațional!”

Experiența kartingului este una care oferă distracție și adrenalină, dar și siguranță. Pe pistă, casca și centura sunt obligatorii, iar mașinile sunt echipate cu un sistem performant de siguranță.

Vlad Ruxandri, administrator: “Putem opri mașinile în orice moment în caz de pericol, avem diferite trepte de viteză, și le putem limita în funcție de nivelul de experiență al pilotului. Pe traseul nostru, le limităm la aproximativ 50 de kilometri pe oră.”

Prețurile variază între 45 și 75 de lei, în funcție de vârstă și durată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor